2009. december 16., szerda

AnimeKarácsony 2009

Tifával jó szokásunkhoz híven, ha fáradtak vagyunk, ha nem, valahogy mindig 3-4 körül sikerül végül lefeküdni, ami a reggel 8as kelésben (neki 7es lett volna, csak lecsapta az ébresztőt) nem segít igazán. De most annyira nem siettünk igazán, igaz, hogy 10re ígértük magunkat, de mivel ő nem versenyzett, nekem meg a perf később volt, a szokásosnál kisebb idegbajjal indult a reggel. Avagy ahogy lennie kell: feltámadok, haj, lekötés, smink, paróka, ruha… ja, meg közben reggelit csinálni. Meg összepakolni a napra a kaját – amit úgyse eszünk meg, de hátha.

El is indultunk, most a Stadionoktól sétálva, ha jól számoltam, amúgyis előttünk ment volna el az a nagyon kemény 1 óránként járó busz, ami ilyenkor heringkonzerv – maradt a gyaloglás. Elkaptuk az 1 perces hóesést is. Odaérve elég nagy sor volt, de mivel a cpseket hamarabb beengedték, nem kellett végigállnunk (meg conbérlet, meg egyéb más cuccok… vérbeli conrajárók vagyunk már lassan…). Bent szerencsére melegebb volt – no nem az ajtónál! Egyből rám is ugrott (szó szerint) pár ismerős, meg még a nap közben is ugráltak rám ismeretlenek… még szokni kell. Napközben meg nagyjából találkoztam mindenkivel, akivel akartam, vagy tudtam, hogy jön.

Szóval Daniláék és Koliék orv-ölelése után elmentünk az öltözőkhöz, amit updateltek ver. 1.5re, úgyhogy jobb volt, mint múltkor. Meg még mindig nem volt elég versenyző, úgyhogy a tömegnyomort is elkerültük, szépen elfértünk, mögötte meg lehetett próbálni – amit ki is használtak. Tifa utána elment Gabrielre felrakni a haját, én meg Danilára, meg magamnak a kendőt, mert az se 5 perc – mindennek megvan a technikája. Valószínűleg elég sokan a láttomra agyonfagytak, de TÉNYLEG nem fáztam… ha nem az ajtóba álltam. Ha meg nagyon fáztam, akkor beálltam a hősugárzó elé, egyszer pont Yurikoval sikerült befoglalnunk a jobb-elülsőt, vagy, mint ahogy később csináltam, felmentem a másodikra, lejöttem a másodikról. (valószínűleg azért is hülyének néztek, de nekem meg kilométerhiányom – is – volt).

Craftot úgy-ahogy végignéztem (szemüveg nélkül kicsit nehéz látni), Enji ruhája nagyon tetszett, szép volt a színe meg a korona is olyan cuki volt. Kana jól tűrte a hideget, pedig kb. annyi cucc volt rajta, mint rajtam. Aoiméék is tök jól néztek ki. Annak pedig külön örülök, hogy Zoelyn meg Saku is nevezett végül.

Craft után keresgéltem Koliékat, közben összefutottam Laffyékkal – nekem tetszik az új hajad is! Koliék már mentek, de közben Deiék is megtaláltak, meg vki rám terített egy DBos jó nagy törcsit, és beálltam az ajtóból jövő szélbe mint SuperKaidou!Fshuu! XD Utána kezdtem éhenhalni, úgyhogy ettem egy kemény 10 centis sütit… meg összeszedtem Danilát, hogy próbáljunk egyet zene nélkül – énekeltük mi magunktól, aztán meg már jött a sorbaállítás perfhez.

Kezdtem ideges lenni, amúgy nem tudom, miért, úgyhogy elkezdtem ugrálni, amitől kb. mindenki hülyének nézett (nem újdonság… nekem), pedig ahhoz kellett, hogy hitelesen kifulladt legyek a futáshoz. Azt hittem, nem lesz időm igazán futni, de jókor indították a zenét, úgyhogy sikeresen futottam pár kört, Gabriel be is ordibált, hogy lassabban. Tök jól éreztem magam a színpadon, teljesen átéreztem a karaktert, meg a vele járó dolgokat is megkaptam – valaki, fotót a kék-zöld könyökömről/térdemről? Én – ennyire – hiszek a hitelességben (na jó, azért ha a karakter kezét levágják, az enyémet nem adom!!! Még kell!!!), ha meg mindig elesős karaktereket kapok (pontosítás, írok magamnak), akkor várható, hogy én leszek tele foltokkal. Mondjuk azért Danilának is rendesen a képébe nyomtam a könyvet, meg végre nekem is sikerült fejre esnem – próbán sose jött össze, de itt jól bevertem. Nem fájt, meg ugye ott volt a paróka meg kendő ami tompítsa. Egy hiba volt, túl korán estem. De néha nekem is becsúszhat… a perfünk után oldalról végignéztük a többiekét is és végre kipróbáltuk a ronda színű piáinkat, amiket előtte nem akartunk meginni, hogy ne legyenek kibontva, mert ha szivárog, akkor összekenjük a színpadot. Hát… amilyen pocsék volt a rózsaszín színe, olyan szar volt az íze is… aki ivott belőle, tudja. A kék az jó volt. Legközelebb is rózsaszínt veszek, reszkess, Zsuzsi!!! Mwuhaha… - feltört a szadista csapatvezető-énem.

Perf után elmentünk kajálni Tifával meg Gabriellel, pontosabban ők kajáltak, én meg fel-le futkároztam 2 szint között, mert kíváncsi voltam az AMV versenyre… ha már bejutottam a Top10be, gondoltam megnézem, milyen a nagykivetítőn – nem, nem jutott eszembe, hogy alapból nem látok 1 méternél tovább. Legalább közbe se fáztam, plusz leültem Sakuék mellé egyszer kicsit csevegni, aztán Tifáék is visszaértek az öltözőbe, mire az enyémet leadták, akkor meg egy lány ugrott rám, hogy Kaidouuu!!! Úgyhogy nem sokat láttam belőle. Utána elindultunk fotózni, de még közbejött pár dolog, ezért megint futkároztam kicsit – és igen, izomlázam volt másnap. Aztán fotózás közben áramszünet, de jól kihasználtuk az utcáról bejövő fényeket, és csináltunk Gabriellel ilyen furcsa művészképeket. Jó ötlettel bármiből lehet jót kihozni. Aztán visszajött az áram, úgyhogy én is lefotóztam Tifát meg Gabrielt. Utána lementünk, volt közös tánci-tánci, mint múltkor. Ennek nagyon örülök, szerintem egy tök jó ötlet, olyan animés-disco feelingje van, plusz az mehet fel a színpadra, aki akar. Dei a kezembe nyomta Aizen haoriját, aztán gondoltam felveszem, crossplay új skálán és addig se fázok amúgy se fáztam, de haoiriban lehet hussanni… na jó, egyszer lenyomtam egy sor indiánszökkelést… (ha azt mondom, hogy megártott az Inui-juice, az jó mentség a hülyeségeimre?), és elmentem bevásárolni Tifának meg magamnak mangákból. Aztán én is kikötöttem vagy 5 percre a színpadon táncikálni, de Kentaro mindenkit lemosott, úgyhogy végül elegánsan leugrottam hátul, huss! Beszereztem magamnak egy Hellsing kötetet, Tifának meg Chrnot, úgyhogy a zsákmány is megvolt, visszavittem. Utána átöltöztem hosszabb cuccba (és még így is Kaidous maradtam… és az a vicc, hogy így meg fáztam, hosszú gatyában meg melegítőben… néha így rámjött a remegés), mentünk eredményhirdetésre, befoglaltunk egy egész sort, és közben Gabriellel a fotózást tárgyaltuk, a mozitermes képe nagyon művészi lett, remélem majd kirakja valahova. Míg mutogatta a képeket, úgy fél füllel hallgattam az eredményhirdetést, mert az esélytelenek nyugalmával indultam AMVben meg perfben is, ahhoz képest eléggé meglepődtem a nem várt díjazásokon. Gyorsan elosztottuk Danilával a nyereményt (oklevelet már megint elcsórtam, megrögzött oklevél-gyüjtő vagyok), aztán összepakoltunk, elbúcsúztunk mindenkitől, és hazamentünk. Csillag születik-et nézni… XD

To sum it up, ahogy az angol esszéírás kimondja, én jól éreztem magam ezen a conon. Sok minden hozzátett, meg el is vehetett volna belőle, de nem tette. (Jöhet bár hó, jég, fagy, árvíz, sötétség!!! Kedvünk töretlen… max árvízkárosultaknak járó segélyért folyamodunk!) Remekül éreztem magam ebben a ruhában – az évszakra való tekintet nélkül – és örülök, hogy azért felismertek néha, az azért mindig jól esik. És ezzel le is zártuk az idei évi con meg cp szezont részünkről, összességében igencsak esemény- és eredmény-dús évünk volt. Most pedig lehet tervezni a 2010es felhozatalt, mindenkinek sikerekben és cosplayben gazdag következő évet! Ámen!
(nyomokban minket is tartalmaz :3)
PS: Köszönjük Rayn/Aizen-sama, az isteni/Zaraki, a radikális tirpák/leendő Tez-buchou/MattO, a csokis, és még egyéb nevein emlegetett személynek Inui hangját.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon jó volt a perfetek (azok a pofák XD ) Az AMV-hez meg külön gratu, nagyon feszes volt. Le lehet tölteni valahonnan?

Mantis írta...

Köszi szépen, örülök, hogy tetszett - mindkettő. :3

Erről a címről letölthető: http://www.mediafire.com/?um2mdmjjrlv

Unknown írta...

Köszi, zsákmány levadászva :)

Én a helyedben azért nem irtóznék annyira a szemüvegtől (-5 felett van nekem is, úgyhogy ismerős a vakegér szindróma.)

Mantis írta...

Á, nem irtózok tőle, rajtam van nap mint nap... csak conon nem hordom (kivéve, ha szemüveges a karakterem).

Unknown írta...

Ti is jók voltatok, asszem még nem találkoztam PoT perffel nálunk. (mivel Kentaro mindenkit lemosott a színpadról, ezért lila foltos a bal térde, nyivallik a jobb bokája és egész testét izomláz gyötri, ami a 12 órás raktári munkában igencsak kellemes)

Mantis írta...

Köszi. Majd mostantól találkozhatsz vele, mert még van tervben. :3
Akkor legközelebb a zúzást versenyen kell megejteni, ott legalább van 5 perc limit.