2009. május 18., hétfő

SakuraCon 2009

Blond Days

Péntek

Tifával a csütörtöki Star Trek nézés után feltámadtunk és nekiálltunk a maradék karpáncélt megcsinálni, meg egyén kis dolgokat, amik még hátravoltak. Jól is haladtunk, míg meg nem jött lakótársam, Szilvi, aki evil bitch módba átmenve közölte, hogy ő hétvégén tanulni akar, és úgy nem tud, hogy ha más is van ott, és menjünk inkább el, max én aludhatok este ott. Jó, mikor a lakbér felét fizetem… na ezen úgy felhúztam magam, hogy telefonáltam Danilának, aki nem vette fel, úgyhogy Raisunak, és térden állva könyörögtem neki, hogy had aludjunk ott péntek-szombat-vasárnap, mert Tifának csak hétfőn jó hazamenni. Csakhogy Raisu alapból szállásolt már el embereket, így azért elég gázos volt. De megengedte, és ezért nagyon hálás vagyok és leszek neki. (elmegy elolvasni Raisu blogját, hátha ő nem örült nekünk ennyire…) Nem, nem tűnik úgy, hogy nagyon irritáltuk.
Szóval akkor ahogy a sírógörcs kerülgetett, potom fél óra alatt összeszedtünk mindent, azaz Tidus, Seymour, Wondy, Chrno, némi váltás ruha meg ugye tisztálkodó dolgok, kaja, és egy rakat eszköz, mivelhogy még nem voltunk készen a cpkkel, ezért egy csomó cucc kellett. Aztán mint a málhás lovak, elindultunk Licornehoz, aki Tifa műkörmét csinálta 4.-től. Nagyjából oda is értünk, a metrón/villamoson néztek nagyokat, hogy én militarista cuccban és arrancar csizmában, hátamon egy utazótáskával (higgyétek el, sokkal könnyebb így vinni, mint egy kézzel – hátránya, h lenyúzza a bőrt) meg karddal, bottal, tucatnyi zacskóval megszakadva mentünk. Licorne is nézett nagyokat, mikor betoppantam lihegve, utánam 3 perccel Tifa is célba ért. Míg ők elvoltak a körmökkel, én elvoltam a macskával aki csak néha akart legyilkolni, de amúgy nagyon fluffy. Közben Licorne is mutogatta a cuccait, meg ő is eléggé ideg volt, és még sokan mások is. Mikor végeztünk, Tifa sikeresen elcsúszott a lépcsőn, úgyhogy estére a háta-lába feldagadt és gyönyörű lila színben pompázott, ami még jobban a béka
segge alá nyomta a hangulatunkat. Raisuékkal a Kálvinon találkoztunk, odafelé cipekedve kukáztam egy cipősdobozt Wondyhoz… mondtam Tifának hogy jól van, nem elég hogy menekülteknek nézünk ki, mostmár kukázok is… a cosplayért mindent.
Raisunál lecuccoltunk, szétpakoltunk, és lassan de biztosan nekiálltunk a cpnek, amit be is fejeztünk hajnali 3ra… szegény Raisu szellőztetője olyan hangos, hogy nem bírt aludni tőlünk, amíg a fürdőben voltunk (még be kellett fonni a hajamat).
Hősiesen felajánlottam, hogy majd én alszok a földön. Ebben az a vicc, hogy még a büdös életben nem aludtam földön. Volt hálózsákom, kaptam egy díszpárnát. De háton nem tudok aludni, hason meg nyomta a parketta a bordáimat, úgyhogy kb múmia pózban aludtam hason, és nem a párnán, mert az meg túl magas volt. Hát, ezzel is bölcsebb lettem. Amúgy nem olyan kényelmetlen, csak egy alacsony párna kellett volna.

Szombat

Kelés 6.30-kor, és sztem mindenkit felvertünk, de aztán sikeresen vissza is aludtak. Hiába, csak én vagyok könnyű alvó, ha egyszer felkeltenek, csak nagyon ritkán alszok vissza… úgyhogy Tifával bevonultunk a fürdőbe, bevittünk mindent, kaját is, piát is, és összeraktuk magunkat. Évről-évre egyre rutinosabbak vagyunk, vagy csak a tapasztalat teszi. Minden conra valami újítást kitalálunk, és aztán belefoglaljuk a programba. Pedig ezek előtte nem érdekeltek, csak egyre jobban alaposabbak vagyunk, most meg már talán túlságosan is. De ez van, én így szeretem, meg ő is. 2007 ősszel bevezettük a sminkelést, 2008 nyáron a mell lekötést a férfi karakterekhez, aztán mostmár nemcsak a fejünkbe húzzuk a parókát, hanem le is csatoljuk, a hajat is most már befontuk és rá a harisnyát (én parókasapkával ellenben a harisnyára szavazok a közepén levő lyuk miatt). Szóval miután megvolt a mell lekötés, tavaly fáslival, most ragasztóval, jöhetett a felöltözés. Csakhogy, Tidus beachboy, ezért barna, úgyhogy nekiálltam a lábam bebarnítani. Jól is nézett ki, aztán nagyjából összeszedelőzködtünk, közben ettünk is valamit, és elindultunk, míg a többiek még aludtak.
A villamos majdnem le akart robbanni, én meg ott paráztam, hogy nem fogunk odaérni időben, aztán már kínomban elkezdtem bebarnítani a karomat is, hogy azzal is haladjak. Pecsa felé egyenesen arányosan növekedett a conra menők száma. Meg közben megkaptam, hogy Mátrix, meg Batman. Vmi fél órás szarakodás következett, ahol egyik sorból küldözgettek a másikba, merthogy nekünk conbérletünk van, de a cpseknek odaadják a jegyet a cps sorban, de nem, a conbérletes cpsekét a conbérletes sorban… anyjukat, hogy sose bírnak semmit normálisan csinálni. Beengedés is, 3-5 perc 2 ember, merthogy nemtudom hány listán kikeresik az egyedet, meg tököm tudja. Hogy nem lehet ezt dinamikusabban megoldani. És akkor ott ül 4-5 ember… Mindegy, mit vártam, hogy fejlődnek? Persze, max vissza…
Jó, fegyvereinket elszedték, még jó hogy nem lett bajuk. Szerencsére korán beértünk, így helyünk is volt, aztán nekiálltunk tovább öltözni, felöltöztettem Tifát, én meg elmentem letűzni a hajam, közben Gabira is felraktam a parókáját – kezd rutinom lenni ebben. Közben találkoztunk egy csomó ismerőssel, régiekkel és újakkal, el-eldumálgattunk ezzel-azzal. Aztán jött a parázás, hogy a zsűrizésről se kéne lekésni, ha már eddig eljutottunk.
Úgyhogy sorbaálltunk, visszakunyiztuk a fegyvert, és bementünk az Inkvizíció elé, ahol nagyjából elmondtuk a dolgokat, mondjuk mi előtte is már leírogattuk, hogy épp mit csinálunk, stb.
Aztán mivel sok időnk volt még, javasoltam, menjünk ki, úgyhogy kimentünk videózni, Tifának csináltam videóalapot AMVhez, sztem jó lett, próbáltam ugyanolyanokat csinálni midenkiről, csakhát ugye magamat nem tudom levideózni. Aztán visszamásztunk, és összeszedtük magunkat a színpadi megjelenéshez.
Jaja, sokan írták fórumon, hogy átvittük a craftot perfbe, de engem igazán nem érdekel. Venomot anno februárban kérdeztük, hogy akkor mégis hogy van ez, azt mondta, hogy a lényeg, hogy a közönség ne unja magát halálra. Hát mi elszórakoztattuk őket. Yuna nem is tudta, hogy gyűrűt kap (csütörtök mozi előtt vettük Tifával), szóvak helyben sokkoltuk… sokkoltam. De persze majd legközelebb beleírják a szabályzatba, hogy a craft nem perf. Oké, kenjétek rám, az én hibám, én találtam ki, hogy csináljuk ezt, de senki nem ellenkezett. XD Plusz király élmény volt. Azt meg leszarom, hogy nem tudtak fotózni. Bent amúgyis általában szar a fényviszony, meg a háttér, jöjjenek ki, szabadban, jó időben, zöld háttérrel, olyan pózt kér tőlem bárki amit akar, megnézhet közelről, letapizhatja a cuccot, csinálhat közelit, távolit, nem értelmesebb, mint színpadon fotózni? Szóval ez a szerény véleményem, plusz mint perfes beállítottságú ember, nem bírom ki, ha megcsinálok egy ruhát, hogy ne játszam a karaktert. Egyszerűen nem éri meg. Ha eddig ez nem lett volna világos, most majd az lesz. De majd a TBhez megerőltetem magam, és csak a szabályzat belső határait súroló craft koreográfiát írok, mert azért nem akarok kiszúrni a csapattal annak ellenére, hogy mindig kreatív meg látványos ötleteim vannak, csak hát egyesek szeretnék a kreativitásomat bekorlátozni.
Közös fotózáskor találkoztam pár ismerőssel, aztán diszfunkcionális családi fotózás keretein belül Hubi meg Gabi is beálltak hozzánk néhány fightolós kép erejéig. Utána jött a szokásos tiszteletkör a placcon, itt találkoztunk Raynékkel is, újabb fotók, aztán még több fotó Yurikoval, kardot is cseréltünk, utána Licorne meg Szilvii is beállt hozzánk pár képre, és miután Kuja is csatlakozott, végre tényleg elindultunk privát photoshootolni a Vajdahunyad várához.
Oda is találtam elsőre (persze, aki elől megy, azt követik…), és mikor épp beálltunk volna fotózni, jött egy esküvői pár. Ott röhögtünk, hogy persze, nálunk is van menyasszony, egyből meg is találjuk az esküvői fotós helyet. Sok-sok képet csináltunk (vagy 300?), aztán lábleszakadva visszamásztunk a Pecsába, döglöttünk még egy sort, összepakoltunk és beültünk eredményhirdetésre.
Fanfices beszélgetésre mégse toltam el a képemet, mert épp nagyban fotózkodtunk, mikor Raisu hívott, hogy nem óhajtok e megjelenni, én meg mondtam, hogy momentán eléggé elfoglalt vagyok. Úgyhogy kíváncsi voltam az eredményekre.
Fanficben mondjuk nem lepett meg, hogy nyerek, mert tudom hogy jól írok, tehát számítottam rá, de hát egy dolog számítani, meg másik konkrétan tudni, szóval azért jól megörültem, ki is viharzottam a színpadra, végigsmároltam az egész gárdát, aztán lefele jövet lekapott Gabriel (akit con alatt eléggé kiborítottam, de jól bírja), és csinált velem pár nyertes fotót, hülye pózokban. A legjobb az volt, mikor beálltam a Yesss, megcsináltam pózba, és közben fél füllel hallom, hogy megint az én nevemet mondják. Az vmi díjnyertesen ronda kép lehet. XD Szóval futottam vissza a színpadra.
Utána visszaültem Yuna mellé, és szorítottunk a craftért, de végül csak jelöltek lettünk, meg Tifa is. Pedig jó sok munkánk volt vele. No mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Még mindig nem vagyok veterán, de ha csak rajtam múlik, nem is nagyon leszek, mert akkor inkább a perf mint a craft.
Aztán kifáradva megkerestük Raisut, adott nekünk kulcsot és hazamásztunk. Levakartam magamról a barna festéket, letéptük a ragasztást a mellemről (auch… a hátam nagyon ronda volt), aztán kinyúltam a földön. Meg megnéztem az aznapi képeket, stb. De a szemem éjfél felé már folyt kifelé, viszont még Wondynak a csizmáját is meg kellett festenem, merthogy mindig lepattogzik a festés, van már rajta vagy 4-5 réteg… a hálózsákom is festékes lett… és már nem volt idegem hozzá, úgyhogy Tifa kiszabta meg rávarrtam a nyakörvet az arrancar felsőmre. Én meg agy halott üzemmódban végignéztem két Nana részt, aztán befordultunk aludni.

Vasárnap

Kelés 7kor. Ismét a szokásos, mell lekötés (pontosabban ragasztás, megint auch…), aztán még Tifa felvarrta a testszínűre az arrancar lyukam, utána az egész cuccot felvettem, némi kaja, és ismét elindultunk.
Mintha melegebb lett volna, mint tegnap. Odaértünk hamarabb, erre egyből letámadott egy cp segítő, hogy most menjek be… mondom neki, ok, de még 10 óra sincs. Azt mondta nem baj, ne vesszek el. Mondom neki, szerinte ha veszem a fáradtságot, hogy ezt megcsináljam, képes vagyok nem felmenni a színpadra. De Tifa a sminkesem, viszont ő nincs bejelentve, így nem engedték volna be, úgyhogy kint kisminkelt, meg én beszeplőztem magam meg feltűztem a maszkomat, aztán elkaptam Grimmjowt egypár vicces képre. Utána bementem, tök üres az öltöző, úgyhogy volt helyen. Lassan beszállingóztak az emberek, egy rakat shinigami, csak én voltam fehérben. Valahogy nem bírta senki elhinni, hogy én egyénizek ezzel. Kuja is megjött, őt is lerendeztem a fürdőben, aztán kimentem dumálni Saloméékkal, meg Angelusszal. Ő is nézett rám, hogy csapattal. Mondom nem, egyéni, és beteg lesz. Erre ő, ugyan már. Performance után odajön hozzám Angelus: Mantis, ez beteg volt.
Szóval még járkáltam kicsit, aztán sorba raktak minket, a fényemet 3x elmondtam, de így is elrontották, most már végképp nem bízok a fénytechnikusban... se. Először Danila odajön, hogy akkor mondjam a fényem. Mondom neki, én beleírtam mindent a docba. Nem baj, mondjam el megint. Mondom jó, tök sötétből induljon, és 20 mpnél kapcsolják fel. Ok, lerendezi. Jön a kövi segítő. Fény? Mondom, már lerendezték. Nem baj, mondjam el még egyszer. Ugyanezt elmondtam. Közben néztem az előttem levőket, a caramelldansenre jól elvoltunk hátul, mindenki táncolt rá. Danilának odaadtam a dobozt, hogy tolja be, mikor meghallja, hogy posta.
Aztán én jöttem. A fény persze hogy nem volt jó, de vicces is volt, miközben bamba képet vágtam, addig szidtam magamban a fénytechnikust. A kordon miatt nem tudtam a közönségnek odaadni a rajzaimat, úgyhogy kénytelen voltam improvizálni, és inkább felmutattam őket. A dobozért kecses gyps futással elrohantam, és olyan hülye voltam, hogy tényleg nem bírtam kifelé nyitni a dobozt, pedig félig visszaszedtem a ragasztást. Aizen levelébe meg úgy belefújtam az orrom, hogy a sminkem rajta maradt. XD Tousen baba is nagy siker volt (amennyit szenvedtem vele, kézzel varrva minden egyes része, teljes mértékben), meg az is tök jó volt, hogy értették a szöveget, az elejétől kezdve. Ettől paráztam nagyon, hogy senki nem fog a szövegre figyelni, és azért ez meg nagyon épült a szövegre. De elég jól vették a lapot. A szemes résznél is néztek egy nagyot, én meg kicsit ráharaptam, és behorpadt… hiába, papírból van, le volt lakkozva, de így is elkezdett átitatódni nyállal. Aztán később mondták, hogy hova tűntettem el, meg cukor volt? Mondom nem, ott volta a számban, csak hitelesen összezártam. Meg direkt a szám elé raktam a kezem ásításnál, hogy ne látszódjon. Amúgyis ki lett mérve, h nagyjából emberi szem mérete legyen, és be is férjen a számba. A földre úgy levertem magam. Eredetileg háttal akartam, de aztán gondoltam levágom magam oldalra, csak a maszkom is koppant egyet, és azt hittem, hogy na, most tényleg eltört, de nem. De azért utána hátra is vágtam magam, csak utána rájöttem, hogy nem alszik az ember felhúzott térdekkel, úgyhogy még azt is szépen levágtam. Ezen is röhögtek egy sort. Na ha még azt levágtam volna, amit lefekvéskor szoktam, balra-jobbra, fel, 2x körbe... Meghajlásnál meg kiszedtem a számból a szemet.
Kivonultunk fotózni, tök jó volt a hangulat, Gabriel agyát megint húztam kicsit, meg mivel voltunk 11en, jó kis családias fotózás lett a dologból, közös csoportképen mindenki Lt öli. Aztán elmásztunk Tifával fotózni újfent a Vajdahunyad vára felé. Pontosabban játszóteret kerestünk, de végül egy virágos rész közepébe másztam be virágot enni. De aztán találtunk játszóteret is. Aztán visszajöttünk, megsültünk, éheztünk, szomjaztunk, unatkoztunk, összeszedtem a páros espadakat, perfből szemüveg és tömeg miatt semmit nem láttam, úgyhogy mentünk egy kört, aztán befoglaltunk egy padot, néha elmentem csapvízért. Aztán egyszer mikor elmentem, és benéztem, hogy hányadik csoport megy, láttam, hogy a tribün alól kihúztak egy pódiumot, és állnak rajta, felálltam, és viola, máris láttam. Igaz, még mindig homályosan, de gondoltam akkor végignézem. Közben aztán beparkolt mellém Angelus is, és ettünk pockyt, meg másik oldalt Aoime is, és nézegettük a perfeket meg beszélgettünk. Angelus mondta, hogy olyan beteg voltam, hogy ő meg Kazu is rám szavazott. Ez aztán a bók, főleg tőle. XD Utána Tifa is megtalált, mentünk még pár tiszteletkört, aztán kimentünk fotózni a csoportosokat, ismét összefutottam pár ismerőssel (pontosabban a felére én köszöntem rá, mert nem ismertek meg így, de már hozzászoktam, én se ismerném meg magam valószínűleg). Végül vissza, kihoztam az öltözőből a cuccot, pár címcsere után pedig beültünk az eredményhirdetésre.
Csak conon van agyam AMVt meg japán klipeket nézni, főleg ha látom is őket (szemüveg nélkül). Aztán jött az eredményhirdetés. Kaptam egy jelölést, mondom jó, akkor most se nyerek cpvel. Aztán jelöltek megint, mondom jó, akkor már biztos nem nyerek, erre BAMM!!! Gya, úgy felugrottam és kirohantam, hogy igen. Avagy elég Wondysra sikeredett, átfúrnom magam szinte röpülésben a tömegen, aztán meg ki a folyosóra, nagyon "szexy" ninjás futással végig, aztán becélozni a kordont meg a lépcsőt. Mindenzt kb 3-4 számmal nagyobb csizmában. Aztán el se hittem, hogy ezt mind én kaptam, de igen. Meg aztán visszamentem oklevélért is. Szóval megvolt végre ez is, hogy nagy conon nyerjek cpvel, ráadásul egyéniben, és ráadásul karakeralakítással. Úgyhogy az idei maradék 2 perfemmel ismét az élvezeti fokot fogom megütni, meg a csapatszervezést gyakorolni, és rámenni a tömegszórakoztatásra, mely egyben az önszórakoztatást is szolgálni fogja. Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy nyerésre esélyes perfeket még véletlenül se fogok csinálni, viszont mindenki a csoportból élvezni fogja a dolgot nagyon, főleg mert mindkettő már tavaly nyár óta le lett beszélve.
Aztán összeszedtük Raisut, és hazaindultunk. Otthon ismét kivakartam magam a koszból, meg a hajam is szétszedtem, és pikapika tisztán beültünk képeket nézni, meg egyebek, aztán fél éjfélkor bealudtunk, immáron ágyon.

Összességében én élveztem, leszámítva az idegbaj-rohamokat. Kaptam különböző bókokat, mint bishi, cuki, cuki bishi, édes, beteg, elmebeteg, szóval tök jó volt. Craft is jó lett, perf is jó lett, fanfic is, kiélveztem magam idénre, de azért lassan nekiállok a nyárinak is. Itt ugyanis nincs megállás, plusz időben el kell kezdeni (azaz miután letudtam a költözést).

Videók:

Wonderweiss:
http://www.youtube.com/watch?v=60yD3-38IFs (látható, de a vége lemaradt)
http://www.youtube.com/watch?v=qF_egRv3-Mk (rosszabb, de teljes verzió)

Final Fantasy X:
http://www.youtube.com/watch?v=i4U14Ox5pNI

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Lenne egy olyan technikai kérdésem, hogy mell-lekötéshez milyen ragasztót használtatok? Én eddig a sima "széles celluxot" használtam, de ilyen nagy melegben ahogy izzadok a nedvességtől egyszerűen leválik. Neked hogy bírta ki egész nap?

Erda

Mantis írta...

Szia!

Fú, kórházból hozta egyik ismerős imserőse, úgyhogy valószínűleg sebkötözéshez használják, így venni nemigen lehet... de nem is nagyon ajánlom, mert bár igaz, hogy jól tart, de leszedni irtó fájdalmas plusz 1 napi ragasztás után is ott maradnak a ragasztódarabkák.

Esetleg használhatnál még leukoplasztot... vagy fáslit, ha a ruha engedi, és nem szükséges hogy látszódjon a mellkas.

Mantis

Névtelen írta...

Nyitott pólós cosplayről lenne szó, szóval mindenképp marad a ragasztózás. Szerencsére nekem is vannak kórházban dolgozó rokonaim, szóval esetleg kunyerálhatok tőlük. Vagy ha más nem, megkezdem a kocsink elsősegélydobozát :D
Köszi a tippet!

Erda